@thegreenhappiness

Smoothies, sapjes en andere slechte grapjes.

Vandaag zag ik op de Insta van @thegreenhappiness een prachtige foto van een glas met groene smurrie staan. Dik, donkergroen #boerenkoolsap met daarop een bergje fijngesneden komkommer- en sinaasappelschil. Gegarneerd met een kneitergrote kaneelstok. En dan is de vraag van de dames: Wat is jouw favoriete groene smoothie? Huh? Who the f#*@ heeft er nou een favoriete groene smoothie. Wat een buitengewoon stomme vraag!

Ruim twee jaar geleden vond ik mezelf een beetje (lees; een heleboel) te dik. En dus ging ik een sapkuur volgen. Tien (!!!) hele dagen lang alleen maar sap drinken. Van spinazie. Van tomaat. Van bleek- én knolselderij. Het was verschrikkelijk. Het is bij de gratie Gods dat mijn gezin me niet verlaten heeft. Maar het resultaat mocht er wezen. Ik was in een week tijd zeven hele kilo’s kwijt. Twee kilo kont en vijf kilo goed humeur verdwenen als sneeuw voor de zon. Helaas bleek niet lang daarna dat ‘sappen’ helemaal niet zo goed is, omdat je alle vezels zonder pardon de prullenbak in mikt. En dat vinden je darmen (aka je tweede brein) niet leuk. Die houden namelijk van werken en dingetjes doen. Poep maken bijvoorbeeld. Je lichaam verandert tijdens zo’n sapkuur dus in een dikke, zeurende, huilende treurwilg zonder libido. Vandaar ook dat pokkehumeur. Mensen die zeggen dat ze enorm zijn opgeknapt van een sapkuur, hadden daarvoor dus gewoon een kutleven. Neem afstand en probeer te vluchten voordat ze je besmetten met hun ongezonde, vloeibare voorkeuren.

Smoothies zijn wel wat beter, daar gebruik je tenminste nog de hele vrucht voor. Of, zoals de dames van @degroeneblijdschap, de hele boerenkool. En dat vindt je lijf dan wel weer leuk. Maar wie maakt er nu echt een smoothie van alleen maar groenten? Rens Kroes, die doet dat wel. Maar naast Rens en de Groene Dames? Precies… niemand. Want dat is helemaal niet lekker.

Mijn verzoek aan @thegreenhappiness, @renskroes, @boerenkool_lovers, @smoothie_world, @smoothieplanet en andere @smoothie_mafkezen is dan ook; kap er mee! Stop met pretenderen dat gemalen boerenkool met een kaneelstok lekker is. Stop met foto’s plaatsen van je groene zooi. Foto’s die zó mooi zijn dat zelfs een weldenkend mens per ongeluk wel eens de inhoud van zijn groentela in de blender duwt. Laat ons met rust, alsjeblieft! Gaat heen met je groentes en je gembershotjes en je meditatiekleedjes.

Het enige sapje waar ik nog warm voor loop zit in een groene fles. Gemaakt van witte druiven, met alcohol en een draaidop.

Proost!

Deel met anderen, wel zo eerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *