Menstruatiecups

Ik besteed iets teveel van mijn tijd op Facebook, daar ben ik me van bewust. Ik zou misschien wat vaker mijn telefoon naast me neer moeten leggen en een spelletje moeten spelen met één van mijn kinderen. Of, erger nog, met allebei. Punt is alleen dat ik daar geen zin in heb. Ik hou niet zo van spelletjes. Jammer joh.

Maar goed, wat ik afgelopen week op Facebook tegenkwam vond ik toch wel heel bijzonder. Het was een advertentie voor menstruatiecups. Die bestaan dus. Iemand heeft bedacht dat het prettig zou zijn voor menstruerende vrouwen om een plastic bekertje in je vagina te duwen tijdens je maandstonden. Een plastic bekertje met een klein, dun uitsteeksel. Daarmee trek je de gevulde beker dan weer uit je bloedende vagijn. Dus er moeten minimaal twee vingers, of eigenlijk een vinger en een duim, naar binnen om deze cup weer naar buiten te vissen. En dan moet je natuurlijk ook nog zorgen dat je die beker op de weg naar buiten niet al te scheef houdt. Je zou toch zo die rode proteïneshake omver gooien. Zit je alsnog met de gebakken peren. En dan? Dan was je je vieze bekertje af onder de kraan en duw je hem weer terug waar hij vandaan kwam. Heel milieuvriendelijk allemaal.

En je zou ook alles kunnen doen met die herbruikbare plastic beker. Zonder ongelukjes wel te verstaan. Zwemmen, fietsen, hardlopen. Ik kan me niet voorstellen dat dat goed gaat. En trekt die cup dan niet vacuüm? Stel dat dat gebeurt, dan moet je dus je hele baarmoeder naar buiten zien te lokken om die cup los te kunnen koppelen. En wat als het uitsteeksel afbreekt tijden het fietsen? Dan heb je dus geen houvast meer en moet er minimaal een hele hand aan te pas komen om die cup los te pulken. En of dat dan lukt met je eigen had is nog maar de vraag. Kans is dus nog best aanwezig dat je bij je buurman aan moet kloppen en hem moet vragen of hij een handje wil helpen. Letterlijk.

Ik geloof dat ik deze milieuvriendelijke opvangtrechter maar aan me voorbij laat gaan. Maar voor degenen die wel interesse hebben hier kun je ze kopen.

Deel met anderen, wel zo eerlijk!

2 gedachten over “Menstruatiecups”

  1. Hoi! Menstruatie cups zijn ideaal! (Overigens, hij móet vacuüm zijn daarbinnen, anders lek je door, haha!) En over het steeltje… Veel knippen deze eraf, omdat het niet fijn is. Je kan je cup er dan alsnog met één vinger uitvissen, wel eerst het vacuüm verbreken door m een beetje in te drukken natuurlijk!

    Doei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *